Leskinen podiumille Vantaan SM-trialissa

28.9.2016

Viime lauantaina 24.9. kilpaili Vantaan Seutulassa trialin kauden päättävässä SM-osakilpailuissa Y-SMK:sta Pekka Leskinen. Kilpailussa olikin erityistä mielenkiintoa sillä mukana olivat erikoisvieraina enemmän endurosta tutut maailmanmestari Eero Remes ja Henrik Stigell, ja niinhän siinä kävi että "trial-keltanokka" Remes otti JM Super -luokan voiton. Samassa luokassa kilpailleen Stigellin loppusijoitus oli neljäs jonka iisalmen trialtykki kepitti yhdellä sijalla, Pekan sijoitus siis tällä kertaa kolmas.

Pekka Leskinen kertoili osaltaan SM-päätöskisan sujuneen mukavasti. – Jouduin lähtemään kisaan mukaan vanhalla Ossa-pyörälläni sillä Jotagas-kisapyörä kärsi kalustorikon viikolla treeneissä. Itse kisassa oli yllätyksellistä draamaa sillä ensimmäisellä pitemmällä siirtymällä huomasin pyörän vaihdepolkimen tipahtaneen. Noh, seuraava jakso mentiinkin sitten kolmonen silmässä, mikä oli tietenkin huono valinta tuloksellisestikin. Kilpaveli lainasi kuitenkin työkaluja sen verran että jatkossa saatiin ykkönen vaihdelaatikosta silmään ja sillä linkuttelin maaliin asti. Järjestäjä odotti sääennusteen mukaisesti sadesäätä ja niinpä reitti oli sen mukainen ja jaksot jäivät helpohkoiksi mutta päivän aikana sää oli kuitenkin poutainen ja reitti kuiva. Remeksen ja Stigellin mukanaolo toi reitin varteen Leskisen mukaan selvästi lisää katsojia, joten enduromiesten osallistuminen oli selvä piriste trialille.

Remes sen sijaan tuumasi kilpailun jälkeen: – Hienoa oli, ja jatkoi: – Onhan se vähän eri touhua kuin enduro, mutta kaiken kaikkiaan mukavaa puuhaa, kun ei tarvinnut stressata samalla lailla kuin endurossa. Oon silloin tällöin trialia ajellut, mutta epäsäännöllisesti ja tämä oli mun ensimmäinen kisa.

Kisakausi alkaa trialissa olevan paketissa, Kirkkonummella järjestetään 1.10. sähkötrialpyörien taitoajotapahtuma mutta Leskinen empii vielä sinne lähtemistä, ehkäpä kuitenkin kotoa junioriportaalta tulee muistutusta kisojen olemassaolosta...

Y-SMK tiedotus, Remeksen kommentit: Moottoriurheilu.tv