Y-SMK:n Heikkinen ja Suhonen mukana Romaniacsissa, yhdessä maailman kovimmista hard enduro -kilpailuista

25.7.2019
Romanian Sibiussa järjestetään perinteisesti tänäkin vuonna yksi maailman hurjimmista hard enduro -kilpailuista, viisipäiväinen Red Bull Romaniacs Hard Enduro Rallye ja sinne Y-SMK:n endurokilpakuskeista ovat matkaamassa Suhosen Tommi ja Heikkisen Henkka. Soittelin kuskeille tien päälle ja kyselin kuulumisia kun heidän Sujuteamin motorhome oli juuri kantannut Unkarin puolelta Romaniaan.

- Kaksi pidempää päivää on matkaa taitettu, molempina päivinä n. 900 km siivuja ja nyt kolmantena päivänä käytännön ajonopeus on tippunut lähes puoleen heikkokuntoisten teiden vuoksi, kertoili Tommi hyväntuulisena autosta. Huomenna perjantaina kuitenkin olemme toivottavasti perillä Sibiussa ja mahdollisimman pian, kaasukätten tottakai syyhytessä, on tarkoitus päästä ajamaan testipätkiä ja säätämään pyöriä. Maanantaina kisaamisen aloittaa kovin luokka kultaluokka, ja meidän miehet aloittavat urakan tiistaina jolloin ahkeroidaan alkuerätyyppinen prologi-esterata kaupungin keskustassa. Prologin tuloksista selviää ajojärjestys varsinaisille kisapäiville keskiviikosta lauantaihin, jolloin mennään 100-200 km per päivä. Kisan kruunaa viimeinen ajopäivä lauantai jolloin reitillä on luvassa yhteensä 10 km korkeuseroja. Aikamoista pommitusta!

- Matka on sujunut oikein mukavasti, tosin jobinpostia saimme heti lähtiessä - tiimin huoltomiehelle sattui pieni kommellus ajettuaan crossipyörällä nurin ja teloen jalkansa, mutta ei hätää, tiimillä on sitäkin tehokkaampi ratkaisumalli: kokonaishuollosta vastaa kaksi erinomaista huoltonaista, naureskeli autokunta Romaniassa.

Seurataanpa miten miesten ja naisten käy, Bronze-luokassa Henrikin numero on 380 ja Iron-luokan Tommilla 699. Ohessa herkistelyvideo tämän vuoden kisaan ja lisäksi autokunnan ottamia valokuvia matkalta.

Video https://youtu.be/jBsES3rd1ec ja varsinainen kisasivusto löytyy osoitteesta https://www.redbullromaniacs.com/2019-edition/

- Y-SMK ry. endurojaos tiedotus/Timo