Y-SMK:n enduromiehet Sysmän kiemuroissa

2.10.2017

Enduron kauden neljäs ja viimeinen SM-sarjan osakilpailu, XIX Mynnilä Enduro ajettiin lauantaina Sysmässä. Ylä-Savon Moottorikerhon endurokuljettajista kilpailussa ajoivat kilpailun luokassa A3 Jani Huuskonen ollen 11., luokassa B2 Jani Komulainen ajoi A-luokkanousupisteen arvoisesti kolmanneksi. Samaten B2-luokan Janne Åsenbrygg starttasi mutta joutui jättämään flunssaisena kilpailun kesken.

Myös Komulaisen kisakunto oli etukäteen arvoitus sillä hänkin oli kärsinyt koko viikon flunssasta. Kisareitti oli tällä kertaa erittäin raskas ja liukas vaikka alueella ei varsinaisesti ollut satanut pariin viikkoon.

Kolme maastokoetta sisältänyt vajaan sadan kilometrin pituinen kisalenkki kierrettiin A ja B-luokissa kolmesti ja ne siirtymineen olivat kilpailun perinteitä mukaillen erittäin haastavia. Kuitenkin molemmat Y-SMK:n kuljettajat selvittivät päivän aikana hurjasti puhkikuluneen kisareitin mainiosti. Parranpärinöitä sen sijaan aiheuttivat epäselvyydet viimeisen kilpailulenkin ajattamisesta lyhennettynä minkä vuoksi oli joillekin kuljettajille tuomittu aluksi AT-rangaistusminuutteja, tosin myöhemmin virallisissa tuloksissa AT-minuutit olivat osalta kuljettajista taas poissa. -Jo siirtymät olivat erittäin vaativia kivikko- ja kallionousuineen, ja itsellänikin kramppasi kädet pitkästä aikaa. Vähitellen me ja muut Moottorikerhon kisakuljettajat suuntaamme katseet piikkirengasvarastoon ja jäämme odottelemaan spoorikelejä, kertoili Komulainen.