To-pe kuulumiset Henrik Heikkiseltä Romaniacsista

2.8.2019

Torstain ajo alkoi Y-SMK:n väellä puoleen supistuneena sillä Tommi Suhosen ajo jäi kesken ke-iltana tapahtuneen valitettavan pyörän rotkoon suistumisena. Vielä pe-aamuun asti vaikutti sille että pelastamisen hoitaa keskenään Y-SMK-kilpailijakaksikko Suhonen/Heikkinen huoltoväkensä kera, sillä kisaorganisaation ennakkoon lupaama pyörien pelastuspartio on tainnut itse hävitä kadotukseen ja kaipaa etsijöitään. Yllätyskäänne kuitenkin saavutti kilpailijat perjantaina illansuussa kun paikallisesti oli löytynyt apuvoimia pyörän sivistyksen pariin saamiseksi ja juuri tätä kirjoittaessa on kilpailijat tutkimassa mikä pelastusoperaation tilanne on.

Torstai-aamuna Henrik Heikkinen lähti autohuoltokuntineen pronssiluokassa tykittämään vuoristoon. Yöllä oli satanut vettä saaden jo ennestään lipsakan reitin vieläkin liukkaammaksi. Huoltohan seuraa kisassa kilpailijaa reitin ollessa joka päivälle erilainen mikä haastaa huoltoväen navigointitaitoja. Polttoaineenjakelu on hoidossa järjestäjän puolesta ja varsinaiset pyöränhuoltotoimenpiteet ovat kiellettyjä päivän reitin varrella, niinpä renkaanvaihtokin on tehtävä iltahuollossa Päitsi-tyyliin. Henrikhän siirtyi juuri enduropiikistä 250:een mikä on tietenkin kisan alla hieman vaatinut kuskilta sisäänajoa itse ajotekniikkaan. -Moottori toimii aika pitkälti päinvastoin kun piikissä mutta nyt on parin päivän aikana alkanut päästä jyvälle, kertoili kuljettaja. -Kroppaa on huollettu iltaisin voiteilla, hieronnalla, venyttelyllä sekä sopivalla ravinnolla joten aika hyvin olen saanut tankattua eikä aamuisin ukkokaan ole ihan junkkelissa ollut! Ei muuta kuin rakkolaastarit handuihin ja lisää teippiä aamuisin.

Lämpötila on vuoristossa ollut suomalaisittain passelimpi, n. +25 - +30 C kun prologissa oli noin +35. -Vuoristossa on ollut onneksi viileämpää, ja kun pyrkii etsiskelemään varjopaikkoja niin kohtalainen lämpötila vallitsee.

Perjantai-aamuna Henrik kertoi tunteneensa olleensa todella väsynyt mikä näkyi ajossa tyhminä reittivalintoina ja tasapainovirheinä. Alamäkiajokin alkoi lopulta tuntua paremmalle, ja kun ylämäissäkin oli jo aiemmin päässyt hyvään vauhtiin niin pakoltakin oppii.

- Pienenä yllätyksenä tuli 4h:n ajon jälkeen siirtyminen kaupungista toiseen kesken kisan, checkpointilla ajanjuoksu pysäytettiin ja 47 km matkalla oli 80 min aikaa siirtyä toiselle pisteelle pikkuteitä pitkin nopeusrajoituksia noudattaen. Uudelta checkpointilta taas kello pyörimään ja oli loppupätkällä jonkin sortin kamppailua havaittavissa kanssakilpailioiden kanssa kun vedimme peräkanaa jokipätkiä ylös, aukirevitettyjä juurakkonousuja ja liukkaita nummia pitkin mutta hankalan tukin ylityksen kohdalla mentiin me help you/you help me -taktiikalla. Päivä päättyi Sibiun kulmille josta pasta-annoksen jälkeen 30min ajo vielä keskustan kämpälle ja tietysti silloin alkoi vesisade. Ja tuo siirtyminen kesken kisan olisi selvinnyt kuljettajakokouksessa illalla klo 21 mutta kun kisapäivän jälkeen itse huoltaa pyörän ja valmistautuu seuraavaan päivään ni jääpi semmonen helposti välistä.

- Innolla ootan huomista lauantaipäivää mitä ne on sinne keksineet, kertoili Henrik viimeisen kisapäivän aattoiltana.

Vielä yksi päivä jäljellä eli huomiselle lauantain finaalisessiolle onnea matkaan täältä kotiseudulta Henrikille!