Tilastotietoa Parkatin moottoriurheilukeskuksen harjoittelumääristä v. 2019

9.10.2019


Talvi- ja kesäkausi 2019 on nyt saatu Parkatilla tulevan lauantain talkoita vaille purkkiin ja mukavasti treenaajia sekä motocross-että enduroradoilla on molemmilla kausilla riittänyt. Moottorikerho otti käyttöön 1.12.18 sähköisen ratakirjausjärjestelmän korvaamaan vanhaa vihkokirjausta, niinpä saamme ratakirjauksista tarkkoja tilastoja. Oheisessa tilastokuvassa on jyvitelty kunkin lajin kävijämäärät siten että joulu-maaliskuu on oma talvikautena ja vastaavasti kesäkauden kirjaukset löytyvät alempaa.

Prosenttisarakkeeseen on laskettu molempien lajien ratakirjausmäärät prosentteina ja huomaamme että talvikaudella endurokirjauksia on noin n. 74% motocrosskirjausten määrän jäätyä n. 26%:iin. Sen sijaan osat ratakirjausmäärissä vaihtuvat "päikseen" kesäkaudella jolloin crossin ajajia on n. 62% ja enskakuskeja n. 38%.

Vastaisuudessakin toivomme kaikkien muistavan ja viitsivän tehdä ratakirjaukset asianmukaisesti koska tilastotiedot ovat tärkeitä ja pakollisiakin mm. ratamaksuja määrittäessä ja julkisia avustuksia hakiessa.