Parkatin moottoriurheilukeskus herää sunnuntaina 1.12. syysunestaan (tietoa mm. enduromaastokokeiden muutoksista)

27.11.2019


Syksyn -19 ympäristölupaehtojen mukainen kahden kuukauden ajotauko on viimeinkin kärvistelty ja Parkatilla päästään taas asiaan! Tosin toistaiseksi vain endurossa sillä motocross-radat ovat vielä remontissa kastelujärjestelmän vesiputken kaivutyön vuoksi. Tiedotamme erikseen motocross-radan käyttöönotosta myöhemmin.

Sitten endurokuvioista... ei ihan uutispyörremyskyä mutta kuitenkin uusia navakoita tuulia. Talvikauden 2020 avajais-sunnuntaina 1.12. on tarkoitus ajaa enduropätkiä MK1, MK3 ja uutuutena - MK4. Ykköspätkä on ennallaan nopeahkona kangaspätkänä ja ellei maatamullistavaa tapahdu niin pomminvarmasti kuivassa kunnossa talvikauden avajaispäivänä.

Pitkin vuotta -19 on maastossa tehty MK4:n valmisteluja raivaten ja sitä lopultakin päästään ajamalla testaamaan. Vanha tuttu MK3 lyhenee hieman siten että sen aiemmin halkaisseen laskuojan yli ei enää ajeta vaan pysytään ko. ojan samalla puolella. MK3 lähtö- ja maali ovat samassa kohtaa viitostien vieressä kuin aiemminkin, tarvittavat raivaukset uudistuksineen sekä nauhoitukset on maastokokeelle tehty.

MK4 lähtö- ja maalipiste on uudella hakkuuaukealla samassa kohdassa mistä Polar Enduro Cupin pidemmälle maastokokeelle viime kesänä startattiin. Pituutta MK4:lla on viitisen kilometriä ja se sijoittuu ajoharjoitteluradan kaakkois-/itäpuolelle. Lähes kaikki nauhoitukset on paikoillaan joten emmeköhän nelospätkää kelien salliessa päästä ajamaan sunnuntaina. Nelosella on vanhalta kolmospätkältä tuttuja osuuksia n. puolet mutta ajojärjestystä on pistetty paikoin uusiksi lähinnä märkien kohtien ohittamiseksi. Myös uutta ajamatonta reittiosuutta (niin peltoa, hakkuuaukeaa, niittyä kuin metsäistä motouraa) on savolaisittain "lajinsa" ja alussa on järkevää muistaa että ajetaan varovaisesti selkeä ura mahdolliset kannot ym. huomioiden. Raivatessa suurimmat vaaranpaikat on pyritty poistamaan mutta aina maahan on voinut jäädä jotain myöhemmäksi jalostettavaksi.

Kakkospätkä on toistaiseksi suljettu motocross-radan kastelujärjestelmän vesiputken kaivutyön vuoksi. Kakkosella saattaa tuolloinkin olla pysäköitynä työkoneita, ja maastokokeen yli meni ainakin alkuviikosta vielä upotettava putki jonka yli ei saa missään nimessä ajaa ennenkuin kaivaukset on valmiit. Kakkosella on samaten tehty kaivurilla ojankaivuuta syksyllä joten siksikin kakkospätkä on kiinni. Vartoillaanpa pakkasia ennenkuin spoori sinne ajetaan!

MK3 ja MK4:lle vievä sähkölinjanalussiirtymä on syystauolla jälleen operoitu koneellisesti ja toimii siirtymänä edelleenkin. Talveksi sille on tarkoitus tehdä kaksi eri suuntiin ajettavaa spooria. Varikolta sähkölinjalle tehdään spoori sopivasta kohtaa sunnuntaina ja tämä ura saattaa muuttua maansiirtotöiden valmistuttua.

Avajaiset siis sunnuntaina 1.12. alkaen klo 12 - ja rumpujen pärinää.... avajaispäivän erikoistarjouksena on enduropätkien ajaminen ilmaista, tarjolla myös nuotiotulet makkaroineen sekä Olvin hedelmäisiä virvokkeita. Tervetuloa kaikille Parkatin enduropuistoon niin ajamaan kuin muuten paikan päälle hengailemaan ja nauttimaan raikkaasta syysilmasta!

Ps. Muistetaanhan lähettää aina ajamaan lähtiessä se ratakirjaustekstari, kiitos