Parkatin motocross-ratatilanne talvikauden kynnyksellä

21.12.2017

Moottorikerho on päättänyt talvikauden Parkatin motocross-radan kunnostuksesta ja ylläpidosta ja talviharjoittelukausi motocrossin osalta avataan helmikuun SM-moottorikelkkasprint-kilpailun jälkeen. Aikuisten motocross-rata aurataan tuolloin auki. Tämänhetkisten suunnitelmien mukaan MX-juniorirata sen sijaan pidetään avoinna läpi talven radan kuivemman sijainnin vuoksi .

Paksun lumipeitteen alla on erittäin sateisen syksyn jäljiltä mittausten perusteella todella pehmeää ja märkää savikkoa mikä estää koneellisen ratahuollon kohtuullisilla kustannuksilla eikä sittenkään ole varmaa etteivätkö huoltotoimenpiteet aiheuttaisi hallaa radalle myöhempää talvikäyttöä ajatellen. Sääolosuhteille ja ajokeleille olemme valitettavasti voimattomia.

Pahinta ajokuumetta saa paranneltua enduropätkillä joita Parkatilla on lähes 15 km. Enduron talviharjoittelulla on myös motocross-kuljettajille verraton hyöty mm. tasapainoaistin ja "ajosilmän" kehittymisen kannalta, varsinkin nuorimmille ajajille. Vahvasti siis suositellen: suit-sait liukupohjakenkää jalkaan ja joutuin enskaspooriin!

Seuraahan kerhon www-sivuilta ratatilanteen kertovaa ratainfoa!