Parkatin enduroharjoittelutilanne talvella 2021-2022

17.11.2021Endurojaoksen talkoorinki on ylläpitänyt ja parannellut Parkatin enduroreitistöä syysajotauon aikana. MK1-2 säilyvät entisessä muodossaan ja ovat normaalisti käytössä.

Kolmospätkä MK3 on viimekeväisen harvennushakkuun aikana "auennut" selvästi ja syksyllä uraa on lisäksi usein paikoin levennetty hankmo-, moottorisaha- ja raivaussahakalustolla puita, kantoja ja juuria poistaen. Myös pelto-osuudet on läpikäyty raskalla jyrsimellä ja pelloilla on nyt lisää ajouria - kolmonen siis pitenee entisestään. Kolmosen lähtö/maali ovat entisessä paikassa sähkölinjalla heti huoltotien vieressä.

MK4 on huollettu ja levennetty raivaus- ja moottorisahoilla, ja myös sen aukeilta osilta löytyy jyrsinkaluston tekemiä lisälenkkejä. Nelosmaastokokeen lähtö/maalipisteet sijaitsevat entisessä paikassa hakkuuaukealla.

Spoorinalku ajetaan koneellisesti ennen joulukuun alun talvikauden aloitusta lumitilanteen mukaan - varsinkin MK3-4 aukeilla on syytä olla aluksi tarkkana reittimuutoksista johtuen.

Tärkeää! Kulkeminen enduroreitistöllä ennen maan kunnollista jäätymistä on kielletty. Näin reitit säilyvät hyvässä kunnossa eikä turhia jälkiä synny.

Ratakirjaus on kaikille kuljettajille aina pakollinen ja siitä suoriutuu kätevästi tekstiviestillä entiseen malliin ennen treenaamisen aloittamista. Kirjausohjeet löytyvät sivulta https://www.y-smk.fi/jasenasiat-maksut/parkatin-ratamaksut-ja-kirjaukse/

Talvikaudella on myös krossareilla hyvä sauma tutustua moottoriurheilukeskuksen monipuolisiin enduroreitteihin ja isommat junioricrossipyörätkin pääsevät hyvin etenemään spoorissa.

Tervetuloa kaikille endurospooreihin!

Y-SMK endurojaos, tiedotus