Keskustelupalsta

« aihelistaan

Kastelu


 • nimimerkki

  Pasi

  22.5.2018 klo 17:54
  Onko Parkatille suunnitteilla kastelua la illaksi?

 • Hannu Vehniäinen

  13.8.2018 klo 20:59
  Parkatillakin olisi opittavaa kastelun toteuttamisessa paljonkin ! Siilinjärvellä kastelu osataan,siihen malliin jos kastelu tehdään tuskin huomautettavaa olisi. Ohkaisella riittävän ajoissa aloitetulla kevyellä sadetin vermeillä se hoituu kaikilla maa aines radoilla.....savellakin!

  Se on vihonviimeisin tapa kerralla lorottaa ne hyppyrien nousut valtavalla vesi määrällä kerralla josta tulva valahtaa alas imeytymättä, ja liejukko on varma seuraus. Sama myös sisä kaarteissakin.
  Maa kun on erityisen kuivaa se veden imeytyminen saviperäiseen maahan ei suurella vesimäärällä olekaan kovinkaan kummoista,eikä oikein millään maa aineksella!

  Useampaan kertaan tarvittaessa kevyesti,silloin lieju rypemiseltä vältyttäisiin !

  Nou lorotusta enää !

 • nimimerkki

  Mikko Nissinen

  14.8.2018 klo 11:34
  Saviradan kastelu ja kunnossapito on aivan eri asia kuin hiekkaradan. Saviradan kastelu vaatisi sen että meillä olisi kerholla oma traktori, jolla rataa voitaisiin huoltaa ja möyhiä. Möyhittyyn rataan vesi menee syvemmälle ja nyt syksyllä se myöskin pysyy siellä.

  Parkatin radalla ongelmana on tällä hetkellä se että meidän pumppu on siellä alhaalla ja vesi pitää nostaa painovoimaa vastaan ylämäkeen yhtä linjaa pitkin, jolloin se alalenkki kastuu velliksi kun taas yläpäässä esim lähtösuoralla ei tule vettä suuttimista lainkaan. Ohut sadetus ei siis onnistu. Siilinjärvellä muuttivat sadetin järjestelmän toimimaan useammassa piirissä jolloin rata voidaan kastella sektoreissa. Parkatilla pitäisi myös kyseinen muutos tehdä, mutta talkooväkeä vaatisi kyseinen projekti...
  Myöskin sadettimien paikoissa, korkeudessa ja sektoreissa olisi "optimoimista", mutta helpompaa olisi muuttaa runkolinja eri piireihin.

  Onneksi nyt näyttää ilmatieteenlaitos ja accuweather lupaavan launtai itapäivälle ja sunnuntain vastaiselle yölle ja aamulle vesisadekuuroja niin edes jollain tavalla saadaan kasteltua.

  Ainakin Liiga kisoissa kastelu onnistui ja jälkeenpäin palaute radan huollosta kisojen osalta on ollut hyvä. Viikottaisessa käytössä ja kastelussa onkin sitten omat ongelmansa, mutta niihin on keinot kun vaan löydetään ne innokkaat tekijät.
« aihelistaan

Osallistu keskusteluun

tai aloita uusi keskustelu »

Roskapostin esto ei onnistunut. Ole hyvä ja yritä uudelleen.
Kastelu