Y-SMK järjestää endurokoulutusta

17.5.2018

Ylä-Savon Moottorikerho alkaa järjestämään kesäkuussa 2018 nuorille ja myös aikuisille enduroharrastuksesta kiinnostuneille endurokoulutusta kerran viikossa ja se kestää yhteensä kymmenen koulutuskertaa kesä- elokuussa 2018. Koulutus on tarkoitettu lähinnä offroad-pyöräilyn alkeet kohtuullisesti hallitseville mutta siihen voi osallistua myös muunlaisen moottoripyöräilytaustan omaavia henkilöitä. Koulutukseen voi osallistua omalla kilpaenduro- tai motocross-pyörällä jonka kuutiotilavuus on vähintään 85 cc.

Y-SMK:n viikkokoulutuksissa kouluttajina toimivat kerhon omat kilpailutoimintaankin osallistuvat aktiiviharrastajat. Koulutukseen ilmoittaudutaan kerhon www-sivujen kautta ja mukaan pääsee normaalin ratamaksun suorittamalla. Koulutus tapahtuu Iisalmessa Parkatin Moottoriurheilukeskuksen enduromaastokokeilla sekä myös muilla alueen yksityisillä endurotreenipaikoilla ns. rastimuotoisesti. Moottoripyörien ei välttämättä tarvitse olla tieliikennekelpoisia, sen sijaan voimassaoleva liikennevakuutus vaaditaan.

Koulutuksen aiheina on mm. elementtejä ajotekniikasta, pyörän huollosta, varusteista ja muuhun enduroharrastamiseen liittyvistä asioista.

Myöhemmin kesällä 2018 Y-SMK järjestää myös erillisen kaksipäiväisen enduroleiritapahtuman jonka tarkka ajankohta ja kouluttajat päätetään myöhemmin. Leiri on pääasiallisesti tarkoitettu kesän koulutuksissa mukanaolleille mutta myös muut endurosta kiinnostuneet saavat osallistua.

Lisätietoa mm. ilmoittautuminen koulutukseen tapahtumasivulla.