Keskustelupalsta

« aihelistaan

Kävelykielto asiasta


 • nimimerkki

  Laki&Oikeus

  21.1.2019 klo 12:57
  Millaisiin lakeihin,säädöksiin,asetuksiin tuollaiset jalankulku kiellot oikein perustuvat em.enduro ajouralla?
  Niitä lakisääteisiä jalankulku kieltoja on todella rajallisin määrin,tässä yksi moottoritie on paikka jossa se on kielletty,ja sielläkin vain turvallisuus syistä. Suomessa on perustuslakiin pohjautuva ns.jokamiehenoikeus säädös jota ei siinä laajuudessaan ole missään muualla maailmassa joka suo kansalaisille oikeuksia em. liikkumiseen tieverkostonkin ulkopuolisilla alueilla kuten em.maastoissa,poluilla,jne. alueiden omistus-hallinta muodoista riippumatta kysymättä siihen edes omistaja tahojen lupaa jalankulkuun.
  Tässä kielto tapauksessa jossa mukana on yhdistykselle myönnettyjä julkisiakin varoja alueiden käyttö,kunnossapito,kehittämis ym. muotoisesti ei suo kuitenkaan yhdistyksellekään muuttaa,tahi muuntaa eikä rajoittaa lakien,asetusten,säädöksien jne. kansalaisille suomia oikeuksia. Kansalaisilla on oltava täydet oikeudet jalankulkuun harrastus alueiksikin määritellyillä alueilla.

 • nimimerkki

  Kimmo

  23.1.2019 klo 11:24
  Oliskohan tuossa vähän turvallisuus näkökantaakin pohdittava. Ei tulis mieleenkään hiippailla koiran kanssa crossi tai enskareiteillä tai kelkkaurilla. Voi tulla pipi koiralle ja kävelyttäjälle. Tietysti jos oletetaan että jokamiehen oikeuden omaava kävelijä on niin kuningas että kaikki muut harrastajat antavat tietä ja väistelevät niin sitten asia on eri. Tähän on kuitenkin vahva epäily.

 • nimimerkki

  Leo

  23.1.2019 klo 12:12
  Voi reitin ylläpitäjä kieltää julkisilla varoilla tehdyillä hiihtoladulla kävelynkin. Endurospoorit on avattu enduron ajamista varten ja toivotaan, että ne pysyisivät mahdollisimman hyvässä kunnossa siihen tarkoitukseen. Jokamiehenoikeuksiin kuuluu myös velvollisuus huolehtia siitä, ettei maanomistajalle tai haltijalle aiheuteta vahinkoa.

  "Tietä käyden tien on vanki. Vapaa on vain umpihanki."

 • nimimerkki

  Ilkivaltaa

  23.1.2019 klo 19:10
  Eikös tuo ole aika vähä järkisten touhua tuhota toisten vaivalla ylläpitämät urat? Metsää kun täällä pohjoisessa riittää kyllä kävelyynkin.

  Mistä ihmeestä näitä järjen jättiläisiä sikiää? Varmasti sama tyyppi kävelee laduilla ja paskottaa koiransa jääkiekkokaukaloon.

 • Timo Hartikainen

  26.1.2019 klo 20:06
  Endurojaoston vastine keskustelupalstan Kävelykielto asiasta -viestiin

  https://www.y-smk.fi/?x233799=739369


 • nimimerkki

  Laki&Oikeus

  17.2.2019 klo 10:17
  Henkilökohtaisesti en ole tutustunut tilanteeseen,enkä alueilla vielä käynyt,ehkäpä en käykään.
  Joku mainitsi pipien tulemisestakin. Entäpä jos eteen tuleekin em. hirvi,voi loikata myös vasemmaltakin puolelta,eikä väistele enduro kuskejakaan jos on päättänyt uran ylittää. Siinäkin on mahdollista tulla pipi joillekin. Jos niitä pipiä aiheutuu ulkopuolisille kirjoittelijan mukaisella väistämättömyys asennoitumisella on todennäköistä jotta tutkimusten ajaksi keskeytyksiäkin on odotettavissa.
  Toivottavasti ei sattuisi kuitenkaan.

  Kyllähän se on varmin,helpoin,nopeinkin keino tulehduttaa välit kaikkien kanssa se Minä henkisyys,mutta jos se on jo perintö rikkautena tullut ominaisuus pakkohan sitä perinnettä on katkeamattomana ketjuna vaalia.

 • nimimerkki

  Kielletty on

  2.4.2019 klo 14:06
  Miten yleisö voi seurata PEC kilpailua kun jalankulku on aina kielletty?
« aihelistaan

Osallistu keskusteluun

tai aloita uusi keskustelu »

Roskapostin esto ei onnistunut. Ole hyvä ja yritä uudelleen.