Menestystä ja meriittejä

Kirsi Kainulainen ja Pekka Päivärinta, maailmanmestarit v. 2016!
Sanna Kärkkäinen.

Kerhossamme on kaksi kunniajäsentä - nelinkertainen MM-mitalisti Teuvo"Tepi" Länsivuori ja Jouko "Jocke" Ryhänen. Tepi Länsivuoren urasta kertovaan näyttelyyn voit käydä tutustumassa Iisalmen kauppahallissa.

Vuonna 2015 ratamoottoripyöräilyn sivuvaunuluokassa ajava suomalaispari Pekka Päivärinta/Kirsi Kainulainen voitti kauden uurastuksen tuloksena MM-pronssia. Kirsi edustaa Ylä-Savon Moottorikerhoa. Suomalaiskaksikon suorituksessa oli mukana myös historiallinen vivahde, sillä Kainulainen on ensimmäinen nainen, joka on voittanut ratamoottoripyöräilyssä, ja yleensä missään moottoripyöräilyn MM-kilpailussa mitalin. Ylä-Savon Moottorikerho onnittelee Kirsiä ja Pekkaa!

Ja Päivärinta/Kainulainen -kaksikon vauhti vain kiihtyi kaudella 2016: RR-SIVUVAUNUJEN MAAILMANMESTARUUS!! Sydämelliset onnittelut Pekalle ja Kirsille, josta tuli samalla ensimmäinen ratamoottoripyöräilyn maailmanmestaruuden voittanut nainen. Huikeaa työtä!!!

Kaksikolle myös kaudella 2017 MM-hopeaa! Y-SMK onnittelee, MM-mitali on aina loistava saavutus!


Iisalmelainen Sanna Kärkkäinen edusti v. 2015 kisakaudella VMK:a saavuttaen loistavasti Endurossa EM-kultaa ja MM-tulokaskaudella 2016 sijoitus naisten endurossa oli upeasti neljäs! Ja kaudella 2018 tulokset paranivat entisestään, Sanna voitti naisten enduron maailmanmestaruuden! Suuresti onnea Sanna saavutuksistasi myös kasvattajaseuralta!


Teuvo Länsivuori - Kilparatojen Hopeatähti -kirja

Iisalmesta Yamahan ja Suzukin tehdaskuljettajaksi ponnistanut Teuvo Länsivuori oli aikansa kirkkaimpia tähtiä ratamoottoripyöräilyn Grand Prix -sarjassa. Neljä MM-mitalia saavuttanut Länsivuori nousi huipulle aikana, jolloin laji oli vaarallisempaa kuin koskaan: pyörät olivat nopeita, mutta ratojen turvallisuus oli kaukana nykypäivän vaatimuksista.

Kilparatojen hopeatähti vie mukaan vauhdikkaalle aikamatkalle ratamoottoripyöräilyn syövereihin, josta löytyy vilpitöntä ystävyyttä, petollisuutta, vaaroja, mieleenpainuvia voittoja ja synkkää murhetta - moottoripyörätähden arkea ja juhlaa. Kilparatojen hopeatähti on koskettava kuvaus Suomen moottoriurheiluhistorian suuresta tuntemattomasta - koskaan aiemmin vaatimaton iisalmelainen ei ole avannut elämäntarinaansa tai paljastanut kansainväliseen uraansa liittyviä lukemattomia seikkailuja ja kommelluksia yhtä avoimesti.Näkemyksensä Tepistä kertovat myös lukuisa joukko entisiä kilpakumppaneita, tallipäälliköitä, ystäviä ja aikalaisia. Iisalmelainen naapurinpoika Keke Rosberg puolestaan kertoo ajastaan seuratessaan sankarinaan pitämänsä Tepin nousua erilaisten vehkeiden käsittelystä ratamoottoripyöräilyn huipulle. Asiantuntevaa tekstiä täydentää runsas ja monipuolinen kuvitus, joka on osin ennen julkaisematonta.

Kirjoittaja: Simo Kohonen ISBN 978-952-93-2419-4 Kustantaja: JMS Nordic Oy. Kirjaa voi ostaa kirjakaupasta, sekä esim. cdon.com