Polar Enduro Cup Iisalmi 20.7.2019

Hojo hojo enskapenat ja -pirkot!

Homman nimi on sellainen että järjestetäänpä ensimmäistä kertaa kesä-PEC Iisalmessa. Talvisinhan näitä kisoja on jo ajettu vaan nytpä kokeillaan kesäajoja.

Kilpailussa lauantaina 20.7.2019 noudatetaan Polar Enduro Cupin yleisiä sääntöjä ja sen luokat ovat Hobby ja Race. Kilpailussa ajetaan monipuolisen nautinnollisia ja vaihtelevia maastokokeita. Yleisempää kuvausta Iisalmen Parkatin enduroreiteistä löytyy syvemmältä Y-SMK:n www-sivuilta. Hobby-luokassa ajoajaksi muodostunee siirtymineen yhteensä 1-1,5 h ja Race-luokassa 1,5-2 h. Kisassa ei ole maastosiirtymiä yleisillä teillä vaan maastokokeille/maastosiirtymälle startataan huollosta/varikolta suoraan.

Ajosuoritus tapahtuu tosiaan talvikisoista jo ennestään tutuilla Parkatin maastokokeilla, kisapätkät tulevat olemaan siellä missä tuolloin pystyy parhaiten vetämään, kelivaraus siis. Kilpailun ratasuunnitelmiin ja toteutukseen vaikuttavat maanomistajan Iisalmen kaupungin sen hetkiset hakkuut sekä yleinen ratatilanne.

Alustava kilpailureittisuunnitelma on seuraavanlainen, muutokset ovat mahdollisia:

LÄHTÖ KLO 12:
kierros 1 (Race ja Hobby)
MK1 Petäikkö: 3 km (~5 min) - sitten 5-10 min tauko varikolla ja jonossa siirtymälle varikko-Lammentaus
MK2 Leppikorpi: 7 km (~15 min) josta jonossa siirtymälle Lammentaus-varikko jossa 15 min tauko

kierros 2 (Race ja Hobby)
MK3 Petäikkö: 3 km (~5 min) - sitten 5-10 min tauko varikolla ja siirtymälle varikko-Lammentaus
MK4 Leppikorpi: 7 km (~15 min) josta siirtymälle Lammentaus-varikko (R+H) jossa hobby maalissa ja racella 15 min tauko

kierros 3 (Race)
MK5 Petäikkö: 2x3 km (~10 min) - sitten 5-10 min tauko varikolla ja siirtymälle varikko-Lammentaus
MK6 Leppikorpi: 7 km (~15 min) josta viimeiselle siirtymälle Lammentaus-varikko. Race maalissa.

Alustava reittisuunnitelma. Keltainen katkoviiva on siirtymäreitti joka ajetaan valvotusti jonossa.

Näin ollen kilpailussa tulee hobby-luokalle maastokoepituutta 20 km, siirtymineen yhteensä 30 km ja racelle maastokokeita 33 km, siirtymineen yhteensä 48 km. Kilpailussa MK1, MK3 ja MK5 on moottoriurheilukeskuksen varikon vierestä löytyvä Petäikkö-maastokoe, kastelulammen takana oleva pätkä Lammentaus (n. 5 km) ajetaan jonossa ohjattuna kisasiirtymänä ja kilpailun MK2, MK4 ja MK6 on Leppikorpi-niminen maastokoe. Race-luokka ajaa MK5:n kaksi kierrosta putkeen ensimmäisen kierroksen jälkeen pysähtymättä.

Kisakierrosten välillä pidetään sen verran paussia että kaikki ehtivät maaliin & saavat ajat ja sitten vaan trippimehun nauttimisen jälkeen porukalla seuraavalle maastokokeelle. Reitti on mainiossa kunnossa, rata ei ole liian vaativa tai patikkoinen eikä sisällä upotuskohtia tms., niinpä se soveltuu myös ekaa endurokisaa ajavalle hienosti. Reitti on merkattu säännöstön mukaisesti, lisäksi epäselviiin kohtiin töpsytellään merkkausnauhaa ohjaamassa ajosuuntaan. Ei tutustumiskierrosta, rataa voi kuitenkin käydä ajamassa kilpailun edeltävinä päivinä/iltoina, normaalit ratamaksut käytössä tuolloin.

Rengassääntö vapaa, lähtötapa endurosääntöjen mukaisesti väliaikalähtönä porrastetusti. Myös motocross-pyörällä voi osallistua kilpailuun. Huolehdithan että pyörässäsi on voimassa oleva maastoliikennevakuutus. Huoltomatto on varikolla pakollinen.

Osanottomaksu 20 eur kerätään paikan päällä, varaathan sopivan käteissumman. Vähintään harrastelisenssi vaaditaan kuten muissakin PEC-osakilpailuissa.

Ilmoittautuminen kilpailuun vain ennakkoon huom! huom! pe 19.7. klo 22 mennessä: ilmoittautumislomake löytyy sivulta https://sites.google.com/site/polarendurocup/invitations

Osallistujat voivat käyttää toimistorakennustamme varusteiden vaihtoon. Muut palvelut: makkaratulet, kisakioski (pyrimme saamaan myyntiin kahveeta, pullaa, virvokkeita, makeisia, makkaraa) ja ulko-wc. Pyörän pesukin onnistuu näin kesäkaudella. Rata-alueelta on matkaa Iisalmen keskustaan n. 5 km.

Ajanotto tapahtuu reittisuunnitelman ja maastokokeiden lukumäärän ratkettua joko

a) pyöriin kiinnitettävillä tarratranspondereilla, järjestäjillä on myydä transpondereita tarvittaessa. Tällöin nettiliveseurannan osoite on http://y-smk.live.enymind.fi/live/ tai

b) Excel-ajanottona mikäli ajatamme useamman maastokokeen

Joka tapauksessa tulokset julkaistaan kisan jälkeen sähköisenä versiona tällä sivustolla, paperitulosteita ei tuloksista tule ilmoitustaululle. Kilpailukynnys on erityisen matala - ellet ole ennen ajanut numerolla niin tule ihmeessä mukaan. Ei tää oo niin vakavaa, kyseessä on vain pohjoiskalotin maailmanmestaruuteen verrattava meriitti!

HUOM! Tarvitsemme vapaaehtoisia toimitsijatehtäviin kilpailujen järjestämiseksi. Käytämme tapahtumasta jäävät varat moottoriurheilukeskuksen kehittämiseen ja kerhon toimintojen tukemiseen, kaikkien panos on siis tärkeä.

Kilpailupäivän alustava aikataulu:

Ilmoittautuminen kerhon toimistorakennuksessa klo 11-11.30

Kuljettajakokous klo 11.45

Lähtö ensimmäinen kilpailija klo 12

Lähtö- ja maalialue ykköspätkälle sijaitsee heti pysäköinti-/varikkoalueen laidalla. Myös toisen kisapätkän varrelle on mahdollista päästä katsomaan huoltotietä pitkin, autoliikenne tosin umpikujatien vuoksi ei sallittua kisan aikana, polkupyörällä/jalan pätkän alkuun tietä pitkin n. kilometri. Kilpailijoille on reilusti pysäköintialuetta, samaten katsojille.

Lähtöjärjestyksestä: pyrkikää kisailijat itse keskenänne valitsemaan sopiva lähtöpaikka siten että nopeimmat ukot kärkeen ja hitaammat viimoisina niin tulee mahdollisimman vähän ohitteluja. Antakaa endurosääntöjen mukaisesti kiltisti tietä hitaampana mikäli käy semmoinen ihme että takaa joku pyrkii ohi.

Y-SMK pidättää oikeuden muutoksiin.

Yleisö pääsee seuraamaan kilpailua veloituksetta. Tervetuloa kilpailemaan ja kannustamaan!

Tulosten liveseuranta linkissä http://y-smk.live.enymind.fi/live/?fbclid=IwAR0MX7Wh0ogDBHBgil9wNMwER0KSsLaq47hIgbGS1VfZCSfH5aHWXzRPWpE#/79/PEC_Iisalmi_2019_07_20_Jul_20_2019

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Polar Enduro Cup Iisalmi, tulokset ja pätkäajat PDF-muodossa

PDF-tiedostoPEC Iisalmi 2019-07-20 tulokset.pdf (185 kB)
PDF-tiedostoPEC Iisalmi 2019-07-20 pätkäajat.pdf (190 kB)