Polar Enduro Cup Iisalmi 6.4.2019

edit pe 5.4.: Jahas, näin kisapäivän aattona mietteitä täältä Iisalmesta: osanottajamäärältään pienet kapinat tosiaan tulossa mutta sitäkin terhakkaat ja laadukkaammat, ei epäilystäkään! En ole radalla ajanut koko viikolla mutta tänään illalla käyn nollapyöräajulla tsekkaamassa onko reittimerkinnöistä mitään jäljellä, sen verran on lämpöasteita piisannut. Ei siellä mitään upotuspaikkoja liene! Parit vesipisarat saattaa kylläkin löytyä, kuivaa sukkaa siis kotimatkalle mukaan. Tapeilta mennee ainakin avoimmat vähälumisiksi levinneet spoorit mutta varjopaikoissa on lunta vielä hyvinkin. Siksi ehkä liukupohjakenkä paras.

Eiköhän me tehdä niikkäästi että ajellaan nätisti lämmittelykierros ensteks ja katsellaan pahimmat reiät etukäteen. Ainakin yritetään eliminoida pahimmat kopsaukset, vaikka taidokkaita kuljettajiahan me kaikki.

Varatkaa sen verran hiluja völjyyn että pääsette nauttimaan pienen mutta pippurisen menyyn antimista, kahvetta, känttyä, enskamakkaraa ja Olvin vissyä ainakin löytyy. Tulkaa viimeistään klo 11 paikalle niin ehditään touhuta ponderit ym. aluksi.

Tervetuloa!

- Timo/endurojaos

----------------------------------------

Moro enskapenat ja -pirkot!

Y-SMK päätti budjettiriihen jälkimainingeissa päräyttää pystyyn Polar Enduro Cupin osakilpailun vielä kuluvan talven piikkikeleille Iisalmeen savolaisten endurofanien Eldoradoon, Parkatille! Endurojaos kokoontui la 30.3. maastokatselmukseen ja senhetkiseen sääennusteeseen mukautuen kilpailu päätettiin järjestää.

Kilpailussa lauantaina 6.4.2019 noudatetaan Polar Enduro Cupin yleisiä sääntöjä ja sen luokat ovat Hobby ja Race. Kilpailussa ajetaan monipuolista ja vaihtelevaa maastokoetta jossa on mm. osuudesta motocross-radan meluvallia, spoorisia aukkoja ja metsäosuuksia. Hobby-luokassa (ajaa 3-4 kierrosta) ajoajaksi muodostuu yhteensä 1-1,5 h ja Race-luokassa (5-6 kierrosta) n. 1,5 h. Kisassa ei ole maastosiirtymiä yleisillä teillä vaan maastokokeille startataan huollosta/parkkipaikalta suoraan.

Ajosuoritus tapahtuu yhdistettynä jo ennestään tutuilla maastokokeilla 1 ja 2, yhteispituus reitillä n. 7 km putkeen molemmat pätkät siis. Kierrosten välillä toki pidetään sen verran paussia että kaikki ehtivät maaliin & saavat ajat ja sitten vaan piristävän mehu-uutteen nauttimisen jälkeen uutta rundia putkeen. Reitti on ollut lopputalvesta mainiossa kunnossa, kova spoori (myös jalkaurat) eikä rata ole liian vaativa tai patikkoinen, tosin pari päivää ennen kilpailua ei kovasta spoorista taida olla tietoa. No ajellaan sitten tapeilta minkä pystyy. Reitillä on merkattu mutkat säännöstön mukaisesti, lisäksi epäselviiin kohtiin töpsytellään merkkausnauhaa ohjaamassa ajosuuntaan. Aamulla nollapyörät rämmyyttävät uraa auki, tutustumiskierroksen tarve fundeerataan tilanteen mukaan, ja pari päivää ennen kisaa vaikuttaa sille että turvallisuuden takia ajamme lämmittelykierroksen.

Rengassääntö vapaa, lähtötapa endurosääntöjen mukaisesti 30 sek väliaikalähtönä porrastetusti. Myös motocross-pyörällä voi osallistua kilpailuun. Huolehdithan että pyörässäsi on voimassa oleva maastoliikennevakuutus. Huoltomatto on varikolla pakollinen.

Osanottomaksu 20 eur kerätään paikan päällä, varaathan sopivan käteissumman. Huom! muutos ensitietoihin: vähintään harrastelisenssi vaaditaan kuten muissakin PEC-osakilpailuissa. Pakkasraja -17 saattaa olla hyvinkin riittävä tähän aikaan vuotta, kelivarauskin on tietysti etteriin tyrkättävä eli jos hanki alkaa pettää niin sitten mietitään mitä tehdään.

Ilmoittautuminen kilpailuun vain ennakkoon huom! huom! ke 3.4. klo 22 mennessä: ilmoittautumislomake löytyy sivulta https://sites.google.com/site/polarendurocup/invitations

Osallistujat voivat käyttää lämmintä toimistorakennustamme varusteiden vaihtoon. Muut palvelut: makkaratulet, kisakioski (pyrimme saamaan myyntiin kahveeta, pullaa, virvokkeita, makeisia, makkaraa) ja ulko-wc. Rata-alueelta on matkaa Iisalmen keskustaan n. 5 km.

Ajanotto tarratransponderein, järjestäjillä on myydä transpondereita tarvittaessa. Nettiliveseurannan http://y-smk.live.enymind.fi/live/ lisäksi tulokset julkaistaan kisan jälkeen tällä sivustolla. Kilpailukynnys on erityisen matala - ellet ole ennen ajanut numerolla niin tule ihmeessä mukaan!

HUOM! Tarvitsemme vapaaehtoisia toimitsijatehtäviin kilpailujen järjestämiseksi. Käytämme tapahtumasta jäävät varat moottoriurheilukeskuksen kehittämiseen ja kerhon toimintojen tukemiseen, kaikkien panos on siis tärkeä.

Kilpailupäivän alustava aikataulu:

Ilmoittautuminen päättyy klo 11.30 (paikalle on siis hyvä saapua klo 11 mennessä)

Kuljettajakokous klo 11.45

Tutustumiskierros/lähtö ensimmäinen kilpailija klo 12

Lähtö- ja maalialueet sijaitsevat heti pysäköinti-/varikkoalueen laidalla. Kilpailijoille on reilusti pysäköintialuetta, samaten katsojille.

Lähtöjärjestyksestä sen verran että pyrkikää kisailijat itse keskenänne valitsemaan sopiva lähtöpaikka siten että nopeimmat ukot kärkeen ja hitaammat viimoisina niin tulee mahdollisimman vähän ohitteluja. Antakaa endurosääntöjen mukaisesti kiltisti tietä hitaampana mikäli käy semmoinen ihme että takaa joku pyrkii ohi.

Lisätietoja myöhemmin. Y-SMK pidättää oikeuden muutoksiin.

Yleisö pääsee seuraamaan kilpailua veloituksetta. Tervetuloa kilpailemaan ja kannustamaan!