Polar Enduro Cup Iisalmi 6.4.2019

Moro enskapenat ja -pirkot!

Y-SMK päätti budjettiriihen jälkimainingeissa päräyttää pystyyn Polar Enduro Cupin osakilpailun vielä kuluvan talven piikkikeleille Iisalmeen savolaisten endurofanien Eldoradoon, Parkatille! Nämä riimittelyt toimivat kilpailusivuina ja kokoamme tälle sivulle kilpailuun liittyvää tietoa vähitellen.

Kilpailussa lauantaina 6.4.2019 noudatetaan Polar Enduro Cupin yleisiä sääntöjä ja sen luokat ovat Hobby ja Race. Kilpailussa ajetaan kahta monipuolista ja vaihtelevaa maastokoetta jotka koostuvat mm. osuudesta motocross-rataa (ja sen meluvallia), spoorisia aukkoja ja metsäosuuksia. Hobby-luokassa (ajaa 3-4 kierrosta) ajoajaksi muodostuu yhteensä 1-1,5 h ja Race-luokassa (5-6 kierrosta) n. 1,5 h. Kisassa ei ole maastosiirtymiä yleisillä teillä vaan maastokokeille startataan huollosta/parkkipaikalta suoraan.

Suoritukset tapahtuvat jo ennestään tutuilla maastokokeilla 1 ja 2, yhteispituus pätkillä alle 10 km. Kisasapluuna on toistaiseksi vielä vähän hakusessa eli ajetaanko putkeen molemmat vai omina pätkinään. Kierrosten välillä toki pidetään sen verran paussia että kaikki ehtivät maaliin & saavat ajat ja sitten vaan uutta rundia putkeen. Reitti on ollut lopputalvesta mainiossa kunnossa, kova spoori (myös jalkaurat) eikä rata ole liian vaativa tai patikkoinen. Reitillä on merkattu mutkat säännöstön mukaisesti, lisäksi epäselviiin kohtiin töpsytellään merkkausnauhaa ohjaamassa ajosuuntaan. Aamulla nollapyörät rämmyyttävät uraa auki, tutustumiskierroksen tarve fundeerataan tilanteen mukaan.

Rengassääntö vapaa, lähtötapa endurosääntöjen mukaisesti 30 sek väliaikalähtönä porrastetusti. Myös motocross-pyörällä voi osallistua kilpailuun. Huolehdithan että pyörässäsi on voimassa oleva maastoliikennevakuutus. Huoltomatto on varikolla pakollinen.

Osanottomaksu 20 eur kerätään paikan päällä, varaathan sopivan käteissumman. Huom! muutos ensitietoihin: vähintään harrastelisenssi vaaditaan kuten muissakin PEC-osakilpailuissa. Pakkasraja -17 saattaa olla hyvinkin riittävä tähän aikaan vuotta, kelivarauskin on tietysti etteriin tyrkättävä eli jos hanki alkaa pettää niin sitten mietitään mitä tehdään.

Ilmoittautuminen kilpailuun huom! vain ennakkoon seuraavasti: (suora linkki ilmoittautumislomakkeeseen ja lista kuskeista julkaistaan myöhemmin)

Osallistujat voivat käyttää lämmintä toimistorakennustamme varusteiden vaihtoon. Muut palvelut: makkaratulet, kisakioski (pyrimme saamaan myyntiin kahveeta, pullaa, virvokkeita, makeisia, makkaraa) ja ulko-wc. Rata-alueelta on matkaa Iisalmen keskustaan n. 5 km.

Ajanotto tarratransponderein, järjestäjillä on myydä transpondereita tarvittaessa. Nettiliveseurannan lisäksi tulokset julkaistaan kisan jälkeen tällä sivustolla. Kilpailukynnys on erityisen matala - ellet ole ennen ajanut numerolla niin tule ihmeessä mukaan!

HUOM! Tarvitsemme vapaaehtoisia toimitsijatehtäviin kilpailujen järjestämiseksi. Käytämme tapahtumasta jäävät varat moottoriurheilukeskuksen kehittämiseen ja kerhon toimintojen tukemiseen, kaikkien panos on siis tärkeä.

Kilpailupäivän alustava aikataulu:

Ilmoittautuminen päättyy klo 11.30 (paikalle on siis hyvä saapua klo 11 mennessä)

Kuljettajakokous klo 11.45

Tutustumiskierros/lähtö ensimmäinen kilpailija klo 12

Lähtö- ja maalialueet sijaitsevat heti pysäköinti-/varikkoalueen laidalla. Kilpailijoille on reilusti pysäköintialuetta, samaten katsojille.

Lähtöjärjestyksestä sen verran että pyrkikää kisailijat itse keskenänne valitsemaan sopiva lähtöpaikka siten että nopeimmat ukot kärkeen ja hitaammat viimoisina niin tulee mahdollisimman vähän ohitteluja. Antakaa endurosääntöjen mukaisesti kiltisti tietä hitaampana mikäli käy semmoinen ihme että takaa joku pyrkii ohi.

Lisätietoja myöhemmin. Y-SMK pidättää oikeuden muutoksiin.

Yleisö pääsee seuraamaan kilpailua veloituksetta. Tervetuloa kilpailemaan ja kannustamaan!