Polar Enduro Cup Iisalmi 18.7.2020

Y-SMK järjestää Polar Enduro Cup -osakilpailun lauantaina 18.7.2020 Parkatin moottoriurheilukeskuksessa Iisalmessa (kuva yllä Heikki Sarkala). Kilpailu on maantieteellisesti eteläisin Polar-kilpailu joten myös etelän/keskisen Suomen suunnalta odotamme enemmän kuljettajia mukaan.

Kilpailussa noudatetaan Polar Enduro Cupin (lyhennettynä PEC) yleisiä sääntöjä ja sen luokat ovat Hobby ja Race. Kilpailuun vaaditaan vähintään joko Moottoriliiton uusi, edullinen RFF-lisenssi tai kansallinen lisenssi ja ne voi hankkia motti-lisenssikaupasta. Siis: hobby-luokkaan RFF-lisenssi ja raceen kansallinen lisenssi. Kisassa ei ole siirtymiä yleisillä teillä vaan siirtymille startataan varikkohuollosta suoraan.

Eri maastokokeita on 2 ja ne ajetaan 3-4 kertaa/kierrosta luokasta riippuen. Rengassääntö vapaa, lähtötapa endurosääntöjen mukaisesti max. 30 sek väliaikalähtönä porrastetusti. Myös motocross-pyörällä voi osallistua kilpailuun. Huolehdithan että pyörässäsi on voimassa oleva maastoliikennevakuutus. Huoltomatto on varikolla pakollinen.

Osanottomaksu 20 eur/kilpailija ja sen maksavat osanottajat ennen kilpailua MobilePaylla numeroon 0505261344 tai tilisiirtona Y-SMK:n tilille  FI88 5157 8520 0065 14, otathan tuolloin kuitin tilisiirrosta radalle mukaan. Korona-ajasta johtuen käteistä emme hyväksy osanottomaksuna.

Ilmoittautuminen kilpailuun vain ennakkoon huom! huom! to 16.7. klo 22 mennessä: ilmoittautumislomake ja muuta PEC-tietoa löytyy sivulta https://sites.google.com/site/polarendurocup/invitations

Osallistujat voivat käyttää toimistorakennustamme varusteiden vaihtoon. Muut palvelut: makkaratulet, ulko-wc. Rata-alueelta on matkaa Iisalmen keskustaan 5 km. Lähin uimaranta on Mansikkaniemen uimaranta Koljonvirralla (heti tienvarsigrillin takana) n. 1,5 km rata-alueelta Oulun suuntaan.

Kilpailukynnys tähän rentoon ja helppoon kerhokisaan on erityisen matala ja edullinenkin - ellet ole ennen ajanut numerolla niin tule ihmeessä mukaan! Ja ellei sinulla ole ennestään kilpailunumeroa (Hobby/Race) niin ilmoittaudu mukaan, tällöin järjestäjä antaa numerotarrat ilmoittautumisessa paikan päällä. Ilmoittautumislomakkeen numero-kenttään voi kirjoittaa jonkun kisanumeron mitä muille ei ole varattuna.

Kilpailupäivän kulku ja alustava aikataulu:

Ilmoittautuminen varikolla klo 11-11.30

Kuljettajakokous varikolla klo 11.45

Lähtö ensimmäiselle siirtymälle klo 12

1. kierros (hobby ja race): siirtymä varikolta -> kaksi erillistä maastokoetta -> siirtymää pitkin huoltoon varikolle ja siellä tauko 5-10 min

2. kierros (hobby ja race): siirtymä varikolta -> kaksi erillistä maastokoetta -> siirtymää pitkin huoltoon varikolle ja siellä tauko 5-10 min

3. kierros (hobby ja race): siirtymä varikolta -> kaksi erillistä maastokoetta -> siirtymää pitkin huoltoon varikolle ja siellä tauko 5-10 min. Hobby maali.

4. kierros (race): siirtymä varikolta -> kaksi erillistä maastokoetta -> siirtymää pitkin varikolle. Race maali.

Molempien maastokokeiden lähtö ja maali ovat aivan vierekkäin. Kuljettajan tullessa kierroksen ensimmäiseltä maastokokeelta maaliin hän jää maalin läheisyyteen odottamaan hetkeksi jälkimmäiselle maastokokeelle lähtöä. Jälkimmäiseltä maastokokeelta saa maaliin tultuaan lähteä heti siirtymään varikolle.

Motocross-radan kautta kulkevalla siirtymällä on kilpailijoiden väistettävä mahdollisesti motocross-radalla tapahtuvaa liikehdintää (crossikuskit/ratahuolto). Kilpailussa hobby-luokalle tulee maastokoepituutta arviolta 30 km, siirtymineen yhteensä 38 km ja racelle maastokokeita 40 km, siirtymineen yhteensä 50 km. Maastokoeaikaa hobby-luokalla menee arviolta reipas tunti ja racella 1,5 h.

Kisakierrosten välillä käydään varikolla ja pidetään ison trippimehun verran huoltopaussia. Reitti on mainiossa kunnossa, muutamia kosteita ojanylityksiä jne. voi sateiden takia olla mutta kokonaisuudessaan rata ei ole liian vaativa tai patikkoinen, niinpä se soveltuu myös ensimmäistä endurokisaa ajavalle hienosti. Reitti on merkattu säännöstön mukaisesti, lisäksi epäselviiin kohtiin töpsytellään merkkausnauhaa ohjaamaan ajosuuntaan. Ei tutustumiskierrosta, rataa voi kuitenkin käydä ajamassa kilpailun edeltävinä päivinä/iltoina, normaalit ratamaksut käytössä tuolloin.

Lähtöjärjestyksestä sen verran että pyrkikää kisailijat itse keskenänne valitsemaan sopiva lähtöpaikka siten että nopeimmat kuljettajat kärkeen ja hitaammat viimoisina niin tulee mahdollisimman vähän ohitteluja. Antakaa endurosääntöjen mukaisesti maastokokeella kiltisti tietä hitaampina mikäli käy semmoinen ihme että takaa joku pyrkii ohi. Opastamme kilpailijoita päivän aikana aina tarpeen tullen mikäli endurokilpailun kulkuun on kysyttävää.

Ajanotto tapahtuu pyöriin kiinnitettävillä tarratranspondereilla, järjestäjiltä löytyy transpondereita tarvittaessa. Nettiliveseurannan osoite on http://y-smk.live.enymind.fi/live/

Tapahtumasta jäävät varat käytämme moottoriurheilukeskuksen kehittämiseen ja kerhon toimintojen tukemiseen. Y-SMK pidättää oikeuden muutoksiin. Muistathan korona-ajan rajoitukset.

Kilpailijoille on reilusti pysäköintialuetta, samaten katsojille. Yleisö pääsee seuraamaan kilpailua veloituksetta.

Tervetuloa Iisalmeen kilpailemaan ja kannustamaan! Lisätietoja Timo Hartikainen 050 526 1344.