Polar Enduro Cup Iisalmi 27.3.2021

Y-SMK järjestää Polar Enduro Cup -osakilpailun lauantaina 27.3.2021 Parkatin moottoriurheilukeskuksessa Iisalmessa.

Kilpailussa noudatetaan Polar Enduro Cupin (lyh. PEC) yleisiä sääntöjä ja sen luokat ovat Hobby ja Race. Kilpailuun vaaditaan vähintään joko Moottoriliiton uusi, edullinen Racing For Fun (RFF) -lisenssi tai kansallinen lisenssi ja ne voi hankkia motti-lisenssikaupasta. Kisassa ei ole siirtymiä yleisillä teillä vaan siirtymille startataan varikkohuollosta suoraan. Huolehdithan että pyörässäsi on voimassa oleva maastoliikennevakuutus. Myös motocross-pyörällä voi osallistua kilpailuun. Huoltomatto on varikolla pakollinen.

Eri maastokokeita on 2 ja ne ajetaan 2-3 kertaa/kierrosta luokasta riippuen. Rengassääntö vapaa, lähtötapa endurosääntöjen mukaisesti 30 sek väliaikalähtönä porrastetusti. Lähtöön on sijoitettu viisarikello ja matkaan voi lähteä kun sekuntiviisari osoittaa alaspäin klo 6:een tai ylöspäin klo 12:sta. Automaattinen ajanottojärjestelmä mittaa lähtö- ja maaliajan kun kilpailijan pyörä ohittaa ajanottopeilin.

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Yllä: Iisalmen reittivideo, kuvattu 20.3.2021

Korona-rajoitteista johtuen tapahtumassa toimitaan seuraavasti:

  • Jos tunnet itsesi kipeäksi tai on pienikin epäilys, että olet altistunut tarttuvalle taudille, pidä itsestäsi huolta. Älä saavu paikalle vaan peru tapahtumaan osallistuminen.
  • Ilmoittautuminen paikan päällä suoritetaan näyttämällä varikkoalueelle tuovan tien varrelle pysäköidyn auton ikkunan läpi henkilöllisyystiedot ja toimihenkilö tarkistaa sisäänpääsyn. Sen jälkeen autokunnat voivat edetä varikolle. Yleisöä ei paikalle oteta, ja kuljettajaa kohti sallitaan enintään yksi huoltohenkilö. Osallistujat pukevat/riisuvat ajovarusteet autoillansa, ts. moottorikerhon toimistorakennusta ei voi käyttää varusteenvaihtoon. Varikolla on pidettävä kasvomaskia muulloin kun kypärä on päässä sekä huolehdittava riittävistä turvaetäisyyksistä toisiin. Kioskipalveluja ei ole, eikä myöskään makkaratulia. Ei kuljettajakokousta ennen kilpailua, päivän kulku on selostettu tällä kisasivulla.

Osanottomaksu 20 eur/kilpailija ja sen maksavat osanottajat ennen kilpailua MobilePaylla numeroon 0505261344 tai tilisiirtona Y-SMK:n pankkitilille FI88 5157 8520 0065 14, otathan tuolloin kuitin tilisiirrosta radalle mukaan. Korona-ajasta johtuen käteistä emme hyväksy osanottomaksuna.

Ilmoittautuminen kilpailuun vain ennakkoon huom! huom! to 25.3. klo 22 mennessä: ilmoittautumislomake löytyy verkko-osoitteesta https://sites.google.com/site/polarendurocup/invitations Tärkeää: pandemiarajoitteiden takia on jokaisen osallistujan ilmoitetttava myös mahdollisen huoltajan tiedot ilmoittautumislomakkeella!

Kilpailukynnys tähän rentoon ja helppoon kerhokisaan on erityisen matala ja edullinenkin - ellet ole ennen ajanut numerolla niin tule ihmeessä mukaan! Ja ellei sinulla ole ennestään kilpailunumeroa (Hobby/Race) niin ilmoittaudu mukaan, tällöin järjestäjä antaa numerotarrat paikan päällä. Ilmoittautumislomakkeen numero-kenttään voi kirjoittaa jonkun kisanumeron mitä muille ei ole varattuna.

Kilpailupäivän alustava aikataulu:

Kilpailijat paikalle, ilmoittautuminen tullessa ja varusteiden pukeminen klo 11-11.30

Transpondereiden tarkastus/ohjelmointi

Lähtö ensimmäiselle siirtymälle klo 12, opetellaan ainakin pätkien väliset siirtymäpuoliskot ensin ajamalla ne läpi ja samalla otetaan lämpöä kroppaan. Ajetaan läpi maastokokeetkin mikäli reitti on aamulla pehmeä. HUOM! Siirtymän alku ajetaan rata-alueen huoltotietä pitkin edestakaisin, joten vastaantulijoita voi tulla. Aja siis aina tiellä varoen.

1. kierros (hobby ja race): MK1 lähtö/maali heti varikon nurkalla -> siirtymän ensimmäinen puolisko -> MK2 -> siirtymän toinen puolisko varikolle jossa kukin kilpailija pitää omaan tahtiin huoltotauon 5-10 min minkä jälkeen voi lähteä itsenäisesti uudelle kierrokselle.

2. kierros (hobby ja race): MK3 lähtö/maali heti varikon nurkalla -> siirtymän eka puolisko -> MK4 -> siirtymän toka puolisko varikolle jossa kukin kilpailija pitää omaan tahtiin huoltotauon 5-10 min minkä jälkeen voi lähteä itsenäisesti uudelle kierrokselle. Hobby maali.

3. kierros (race):  MK5 lähtö/maali heti varikon nurkalla -> siirtymän eka puolisko -> MK6 -> siirtymän toka puolisko varikolle jossa kukin kilpailija pitää omaan tahtiin huoltotauon 5-10 min minkä jälkeen voi lähteä itsenäisesti uudelle kierrokselle. Race maali.

Kilpailussa hobby-luokalle tulee maastokoepituutta arviolta 16 km, siirtymineen yhteensä 20 km ja racelle maastokokeita 24 km, siirtymineen yhteensä 30 km. Maastokoeaikaa kuluu molemmilta luokilta kuljettajasta riippuen vajaa tunti.

Reitti on mainiossa kunnossa, ja vaikka lunta on paljon niin spooria on huollettu läpi talven myös koneellisesti, niinpä se soveltuu myös ensimmäistä harjoitusendurokisaa ajavalle hienosti. ** PÄIVITYS: KONEELLINEN REITTIHUOLTO TO 25.3. ILLALLA, RATAA POLJETAAN KOVEMMAKSI KELKOILLA JA KÄYTETÄÄN TARVITTAESSA SPOORIAURAA. RATAHUOLLON JÄLKEEN ENDUROPÄTKÄT SULJETTU KILPAILUUN ASTI **

Tutustumiskierros ajetaan ennen kilpailua maastokokeet mukaanlukien kokonaisuudessaan turvallisuuden takia jos rata on pehmennyt aamulla liikaa. Päätetään tämä ennen kilpailua paikan päällä.

Lähtöjärjestyksestä sen verran että pyrkikää kisailijat itse keskenänne valitsemaan sopiva lähtöpaikka siten että nopeimmat kuljettajat kärkeen ja hitaammat viimoisina niin tulee mahdollisimman vähän ohitteluja. Antakaa endurosääntöjen mukaisesti maastokokeella kiltisti tietä hitaampina mikäli käy semmoinen ihme että takaa joku pyrkii ohi. Opastamme kilpailijoita päivän aikana aina tarpeen tullen mikäli endurokilpailun kulkuun on kysyttävää.

Ajanotto tapahtuu pyöriin kiinnitettävillä tarratranspondereilla, järjestäjiltä löytyy transpondereita tarvittaessa.

Tapahtumasta jäävät varat käytämme moottoriurheilukeskuksen kehittämiseen ja kerhon toimintojen tukemiseen. Y-SMK pidättää oikeuden muutoksiin. Muistathan korona-ajan rajoitukset.

Yleisö ei valitettavasti korona-rajoituksista johtuen ole tarvetullut radalle mutta nettiliveseurannan verkko-osoite on http://y-smk.live.enymind.fi/live/.

Tervetuloa Iisalmeen kilpailemaan! Lisätietoja Timo Hartikainen 050 526 1344.

Kuvassa MK2 lähtö torsttai-illan reittihuollon jälkeen. Pe-aamuna klo 6 lämpötila 2 km päässä radalta -6,5 C.